3G Auto Detection

Discussion in 'iPhone 5' started by jalalawi, Jun 5, 2014.

  1. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    Recently I am experiencing difficulties in connecting to the 3G network in some places but if I choose the 3G network manually it works fine which means that iPhone is not detecting the 3G automatically! Any reason for that?
     
  2. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Try resetting your network settings.
     
  3. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    The setting is coming by default and it is only address with username & password.
     
  4. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    3G doesn't require a password. Resetting the network settings should get it to start auto-connecting to the network.
     
  5. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    The think that the operator's staff they don't know exactly what has to be done as sometimes they are saying you have to type the username & pw and sometimes they are saying no need. If u reset the setting only the username & pw removed but the address not!
     
  6. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    3G, 4G and LTE are all provided by your carrier. There is no user login or password. If you have an account, it is automatic. If you are getting No Service, you need to reset your network settings. This is done in the Settings app. Settings > General > Reset > Reset All Settings.

    If you are referring to a WiFi network that is not auto-connecting, you need to either reset the network settings or forget the network and add it back in. To forget it, go into your WiFi settings and tap the "i" that is in a blue circle.
     
  7. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    I am now referring to 3G network and slowness in detecting it. I have reset the Cellular setting but not all settings
     
  8. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Are you getting No Service or is it at staying on Edge?
     
  9. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
  10. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    Just now I was with the operator and they gave me another address and they told me the previous one causing slowness!
     
  11. jalalawi

    jalalawi Member
    Bronze

    Joined:
    Apr 23, 2011
    Likes Received:
    2
    The same thing with the new address! Is their any chance that it is from the iPhone?
     
  12. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Yes. Are you running the latest firmware? You could try resetting all settings or restoring.
     

Share This Page