Album Art Doesn't Change

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up
Jul 30, 2007
1
0
0
#1
I've read some threads about problems with album art, but they don't seem to mention the same problem I am having. If I play a song on my iPhone, thef first song I play shows the correct album art for that song, but when the next song starts, the album art does not change. No matter how many songs play, the first piece of album art is the only thing to show. If I stop playing that song, then start playing a different song, that songs correct album art shows up. So to get the correct art, I would have to stop and start for each song. Anybody else have this issue?
 
Jun 7, 2007
545
0
16
Queens, NY
#2
I've read some threads about problems with album art, but they don't seem to mention the same problem I am having. If I play a song on my iPhone, thef first song I play shows the correct album art for that song, but when the next song starts, the album art does not change. No matter how many songs play, the first piece of album art is the only thing to show. If I stop playing that song, then start playing a different song, that songs correct album art shows up. So to get the correct art, I would have to stop and start for each song. Anybody else have this issue?
ditto my friend ditto. I have songs that have there own album art and yet the song appears on another one. I checked the song on iTunes and it is perfectly fine. My art does change but after a few track forwards it stop changing. Bug report.......lol. Restarting temporarly fixes it and it just starts over eventually.
 

ciaran00

New Member
Bronze
Jul 21, 2007
242
0
0
#3
I largely manage music in foobar and tend to use iTunes for iPhone only (no other choice), but it has been my experience that mp3s that are "not right" in some way will not carry album art properly.

In foobar there are two options available when right clicking an mp3:
Fix VBR MP3 header
Rebuild MP3 stream

When I run both of these on the questionable MP3s my album art transfers/sticks every time.

FYI... iTunes seems like it's a lot less tolerant, esp. when trying to embed album art (which is why iTunes sucks, sorry).

By the way, poster #1... are you sticking AA in all your songs, not just the first one?