Bluetooth in car

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

RPMSTL

Member
Bronze
Jun 22, 2009
251
3
18
#1
Anyone have a working 6 and factory Bluetooth combo?

2012 GMC Yukon will pair but not make or accept calls. Actually places 2 calls, puts one on hold and then disconnects. Nice.
 

talon90

Contributor
Bronze
Jan 17, 2009
290
29
28
#2
No problem in my 2014 Corvette. Chevrolet MyLink Gen II. Works fine with my iPhone 6 plus and both iOS 8.0.0 and 8.0.2. I should have specified that I have made a calls, received calls, used the contact list for a call via the in-dash and streamed music. I have not attempted a call/hold like in your description.
 

iErik

Zealot
Gold
Oct 27, 2007
1,221
72
48
Las Vegas, NV
#5
Works great in my Plug-in Prius. Did you delete your previous phone before pairing the new one? You can also try resetting network settings.
 

iksn

Member
Silver
Aug 7, 2008
717
16
18
Near Las Vegas
#6
There is a definite problem with some systems. It is all over the Internet and I was surprised to not see it here.
I have a Corolla bluetooth system and have had problems since I got my 6 plus. I read about a lot of possible solutions including deleting my phone and re-adding it, re-setting network connections. The only thing that actually half fixed it was deleting my old iPhone 5 from iCloud. The phone now works through the system on calls, but the Pandora and Sirius sound quality is very poor on bluetooth audio and only sounds right on iPod wired connection.
I'm hoping 8.0.3 will have a fix for this since 02 didn't.
 

luvit!

Member
Bronze
Jul 16, 2008
69
24
8
#7
YES! I have a 2014 GMC Acadia and I cant get it to pair with my 6 at all. I just haven't had time to mess with it to figure it out.
 

RPMSTL

Member
Bronze
Jun 22, 2009
251
3
18
#9
I have deleted, reset, etc. All ideas floating the net have been tried.

At least I thought. Then I tried the iCloud delete idea. Worked.

Not sure what my iPad iCloud backup has to do with Bluetooth but it did.

As of now it works, I'll let you know if it stays that way.

2012 GMC Yukon Denali

Deleted all iCloud backups through manage storage setting.
Deleted pairings from phone and auto.
Reset all settings on phone.
Turned auto and phone off and on.
Paired
Success
 

djwindsor

Contributor
Silver
Jul 7, 2009
755
44
28
Neponsit, NY
#10
I just paired mine today with a 2004 Prius. I have a 13 Prius too and no issues with that either. I also paired it with a few portable speakers with immediate connectivity. I have read that some people are experiencing difficulties. I guess we shall see an update in an upcoming firmware revision.


Sent using iCafe app
 

Jdsmitty10

Member
Bronze
Oct 19, 2010
229
14
18
#11
Deleted my old pairing and paired my new one to my entune system in my Camry and it works perfectly for music. Haven't received or made any calls yet tho.


Sent using iCafe app
 

Zanthe

#apple
Gold
Aug 9, 2007
2,630
314
83
#12
Apparently 8.1 is going to fix the issues with Bluetooth in vehicles. That's the Internet Rumor! ;)
 

Docd

Contributor
Silver
Oct 16, 2011
650
66
28
#16
Mine would sync just find and could use Siri and listen to music but when I make a call and the call got answered it would be dead silence after 3-4 seconds had to change my audio to phone. But since the update to 8.0.2 it works fine. 2013 Hyundai Sonata hybrid
 

flightmedic

Member
Bronze
Jun 21, 2009
396
23
18
Wichita Falls, Texas
#17
I have 2014 Chevy Silverado. It pairs fine, plays music fine and answers calls fine. But when I hang up the phone, it does not start playing music again. I have to completely delete the phone and re-add it. I have a iPhone 6.

Jim
 

GolfnCPA

New Member
Sep 19, 2012
13
3
3
#18
2013 Lexus. At first I had a lot of the issues that people are mentioning here. It was frustrating. I just deleted and re-synced the 6+ and it has worked fine since.


Sent from my iPad Air using Tapatalk
 

ricks2gtouch

Zealot
Silver
Feb 20, 2009
585
162
43
Florida
#19
I'll try mine in my wife's 2011 Edge this weekend. I have an aftermarket BT stereo in my old car, and all the BT functions seem to work as they should.
 

srjeffery

Member
Bronze
Jun 4, 2008
37
0
6
#20
i can' get my 6+ to pair. Drive a 2012 Volvo S80. extremely frustrating. this isn't gen 1. i'll try the icloud delete idea.