can someone help me please

Aug 26, 2008
8
0
0
#1
i have a version 1 iPhone and i am having some problems. I have to sound at all. ipod or keypad when texting. also every 10 15 min a message pops up on my phone asking me if i want to turn my iPhone on to airplane mode. of course i say no but it keeps popping up and I cant seem to get rid of it. Ive turned my phone complety off then back on several times and it still keeps popping up and no sound when turning my phone on and off. Does anyone know how i can fix this. I have not dropped my phone and also have not got any water on it either..
please help

thank you
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#2
Did you check the settings in sounds?
 
Last edited by a moderator:
Aug 26, 2008
8
0
0
#3
yes sir i have checked all the settings. i have also plugged my headset in and out several times and still nothing? also i keep getting a message asking me if i want to switch my phone to airplane mode? wtf? i don't know what to do
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#4
Would you mind doing a restore? It seems really weird what your going through.
 
Last edited by a moderator:

psylichon

Genius
Moderator
Oct 31, 2007
16,591
751
113
40
Philly
#5
It thinks it's connected to a dock charger/audio unit. Try connecting and disconnecting a dock connector several times to clean off the contacts. Make sure no dust or lint is trapped in your dock connector.
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#6
yes try what psylichon says , don't restore like I asked just yet.
 
Aug 26, 2008
8
0
0
#7
hey thanks for all the help. the thing is i don't use a dock. when charging it is laying on my bed. there is no dust on the phone and it is in good condition. i wish i could show you what it says. ask me " would you like to turn on airplane mod to reduce audio inteference? its really strange. plus i don't have any sound at all unless the headphones are in but when headphones are in im still getting that message. ive plugged and unplugged the phones and it still doesn't work. how do you do a restore? will i lose everything on my phone?
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#8
You can restore by connecting your phone to your computer and in iTunes there will be an option that says "restore". make sure you back up your phone before you restore so you don't lose everything.
 

gibby71

Member
Silver
Jan 8, 2008
625
17
18
47
in a galaxy far far away...
#9
Before restoring I would try to reset the phone (hold home and lock/unlock button until you see the phone restart). Also maybe call AT&T and follow prompts for Apple support. They may have other fixes for it.
 
Jul 16, 2008
1,592
1
38
Colorado
#10
Use restore as a last resort. I'm sure you can get this sorted out without going through that hassle.
 
Aug 26, 2008
8
0
0
#11
guys ive tried everything but a restore, this sucks. how do i make sure everything is saved when doing a restore? do i just sync my phone and then everything is saved?
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#12
When you connect your phone make sure it says backing up. Then disconnect and restore.
 
Aug 26, 2008
8
0
0
#13
is that all it says backing up? or do i need to select that option on iTunes?
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#14
It should just say backing up once you connect your phone , Im not sure if you can manually make it back up , but if you can then do it.
 
Aug 26, 2008
8
0
0
#15
ok then after it restores what happens? does it automaticlly just load everything back on my phone?

thanks for all your help witness
 

Witness

Zealot
Gold
Jun 18, 2007
1,471
5
38
27
Miami,Florida
#16
After you restore its going to ask you to set up as a new iPhone or restore from back up ,, select the back up option and you should be good.
 

psylichon

Genius
Moderator
Oct 31, 2007
16,591
751
113
40
Philly
#17
When I say connect and disconnect the dock connector, I don't mean the literal dock for the iPhone. I just mean plug the charging cable in and out a few times, in attempt to clean off the contacts a bit.

Restoring may help this, but I would definitely try cleaning the dock connectors first.
 
Aug 26, 2008
8
0
0
#18
thanks guys i just did a restore and it didn't work. guess im gonna have to take it in to a store. thanks for all the help