Cannot receive e-mail over EDGE - WiFi is fine

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

Ming

New Member
Sep 28, 2007
1
0
0
#1
Hello,

I seem to have a problem which is the opposite of everyone else. I have the iPhone set up with a POP3 mail account and can receive e-mail just fine over WiFi. Via EDGE the Mail program attempts to connect to my mail server and then shoots back with, "Cannot Get Mail. The Connection to the server xxxx.com failed."

Very weird, it's as if EGDE cannot connect to port 110 for whatever reason.

Sending mail via EDGE and WiFi is fine (of course I'm using a different outgoing SMTP for outgoing mail.) All other internet related functions are fine (web, weather, etc) over EDGE.

Anyone else out there ever experience the same?
 

markor

New Member
Sep 28, 2007
8
0
0
#2
EDGE on iPhone

Hello,

I seem to have a problem which is the opposite of everyone else. I have the iPhone set up with a POP3 mail account and can receive e-mail just fine over WiFi. Via EDGE the Mail program attempts to connect to my mail server and then shoots back with, "Cannot Get Mail. The Connection to the server xxxx.com failed."

Very weird, it's as if EGDE cannot connect to port 110 for whatever reason.

Sending mail via EDGE and WiFi is fine (of course I'm using a different outgoing SMTP for outgoing mail.) All other internet related functions are fine (web, weather, etc) over EDGE.

Anyone else out there ever experience the same?
1. is Your edge working on SAFARI?
2. if yes, try different email account if it works,
3. setup your own from scratch
4. try my method: erase all your settings in mail private/var/root/library/mail
(make a backup off everything there) = You will lose all previous settings and emails stored in iPhone
5. now you setup the account again
6. tap YES to use without SSL
7. if promted tap YES to SAVE account even not working properly
8. setting, email, Your account, advanced, change DONOT use SSL
9. in same place authentization by Password
10. check EDGE settings and try to leave it blank
11. last chance leave smtp without user name and pass.
after step 6. test every new settings if it doesnot get to work
good luck