E-mail issue

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

slipperypete

New Member
Bronze
May 20, 2007
205
0
0
#1
I had no problems yesterday getting my accounts set up. I was able to receive and send e-mails, but today I can receive e-mails but I can't send. I keep getting a rejected by server error message.

Anybody else having this issue?
 

art

New Member
Bronze
Jun 29, 2007
88
0
0
#2
Mine has worked just fine from setup (yesterday at 7:30pm) through today.

What specifically are you having trouble with?
 

jstemp33

New Member
Jun 20, 2007
27
0
0
#3
Mine has worked just fine from setup (yesterday at 7:30pm) through today.

What specifically are you having trouble with?
Art

Would you happen to know the easiest way to transfer my contacts from Outlook 2003 to my Yahoo email account?

Your thoughts would be appreciate!
 

wjp09

Zealot
Gold
Feb 25, 2007
2,559
25
48
NJ
#7
I got mine fixed but I can't help you guys out after spending about an hour being transferedwhen I went through trouble shooting and it suddenly started to work I'm not complaining though
 

Ace4261991

New Member
Silver
Jun 18, 2007
530
0
0
#9
yeahh i cant send any email through yahoo but i get email fine. i thought i was the only one with thie problem because i posted a thread abot it and no one said anything.. hm anybod knowhwo to fix this?
 
Jul 1, 2007
28
0
6
#11
If anyone can receive email but can't send email and want a quick fix solution

under smtp use att's smtp...
cwmx.com:25

If you are outside their network and try to use them for outgoing mail, they kick it back. They suggest using port 587 rather than the default 25

cwmx.com is AT&T's smtp server -- it will work if you are using EDGE, because that is an AT&T service, but note that it will not work whenever the iPhone switches to wifi.
 

Ace4261991

New Member
Silver
Jun 18, 2007
530
0
0
#12
If anyone can receive email but can't send email and want a quick fix solution

under smtp use att's smtp...
cwmx.com:25

If you are outside their network and try to use them for outgoing mail, they kick it back. They suggest using port 587 rather than the default 25

cwmx.com is AT&T's smtp server -- it will work if you are using EDGE, because that is an AT&T service, but note that it will not work whenever the iPhone switches to wifi.
i read that on the Apple site but it said to use that if you cant send emails with another email sevrer other than yahhoo aol gmail ect. and how do you get to smtp?

and also is eveyone thats having problems just getting error messages when they try to email or like me is it saying it sends the message but it never actually does?
 
Jul 1, 2007
28
0
6
#13
yes that is true, smtp section is the third column called out going mail under email account setup. I have godaddy mail thats why.
 

Ryukyu

New Member
Bronze
Jun 15, 2007
101
0
0
#14
Well that sucks.
Just got the same error message.
Is this something that can be fixed at some point or is it just something we will always have to deal with?
Is it an AT&T issue?
 

edgeit

New Member
Jul 2, 2007
2
0
0
#15
ok so we need to switch the SMTP info everytime we switch from EDGE to WIFI?

what do we use when were on someone elses wifi connection.
 
Jul 1, 2007
28
0
6
#16
ok so we need to switch the SMTP info everytime we switch from EDGE to WIFI?

what do we use when were on someone elses wifi connection.

its an att outgoing server so if your not using att internet connection then it won't work. If your using someone elses wifi connection, all I can say is use web base mail or if you need to send something switch to EDGE right away and then go back to the wifi. Or you can call your email provider and ask for the smtp information and ports
 

lland

New Member
Jul 2, 2007
1
0
0
#17
Email issue

I'm on the phone with Apple and they are aware of this issue. I hope to have some answers shortly.

For Outgoing Mail Server leave the User Name and Password empty. It does say it's optional.

LL
 

mikef1182

New Member
Bronze
Jul 2, 2007
44
0
0
#19
Add me to this list of people having sending issues. I get no error, it says sending than the message gos into no where. I only have this problem with yahoo, my work POP3 and .mac account work fine. I started having problems today.
 

iPhone-Planet

New Member
Bronze
Jun 1, 2007
50
0
0
#20
I never could send mail and just could receive it, that is, until I figured out what might have been the problem.

I went into settings, tapped on mail, then my account, then saw Host Name. It was set up as smtp.comcast.net. So I tapped on that to see what I might be able to do with it, and immediately it switched to pop3.comcast.net and when I went and tried to send my wife a message it worked perfectly.

Good Luck!