FaceTime over Celluar on AT&T

Discussion in 'iOS 6' started by Rhinohd, Sep 19, 2012.

  1. Rhinohd

    Rhinohd
    Expand Collapse
    Member
    Bronze

    Sep 20, 2007
    2
    Looks like you need a shared Data plan to use it. So if I want to use it I need to dump my unlimited plan and go to 20gig shared plan for $40 more a month. AT&T you stink! No changing here...
     
  2. ivantwilliams

    ivantwilliams
    Expand Collapse
    Evangelist
    Gold

    Jul 14, 2009
    214
    Seriously? I'm not about to give up my unlimited data plan. It is not like I even use Facetime. I couldn't tell you the last time I used it...
     
  3. Sponsored Advertisement

  4. Lon

    Lon
    Expand Collapse
    Evangelist
    Gold

    Jun 5, 2010
    131
    If you insist on doing Facetime with WiFi, and don't have the Shared Data Plan, consider Tango. Great alternative. Or, if jailbroken, just use 3G unrestrictor.
     
  5. VOLS34

    VOLS34
    Expand Collapse
    Zealot
    Gold

    Jun 25, 2010
    73
    3G unrestrictor isn't needed anymore & couldn't be used anyway if you upgraded to iOS 6. I'm sure there will be some sort of jailbreak app or tweak when the jailbreak is available whenever that could be.
     
  6. ZR_Yancy

    ZR_Yancy
    Expand Collapse
    Genius
    Gold

    Jul 11, 2008
    684
    I prefer Tango over Facetime since it's cross platform and I can video chat with friends who have Android phones with front facing cameras. No need for Wi-Fi. It also allows the user to leave video messages if they don't answer.
     
  7. Fringe

    Fringe
    Expand Collapse
    New Member

    Jun 26, 2010
    0
    ZR_Yancy, totally agree. Tango is better than Facetime. Sticking with my unlimited data plan. Pretty poor persuasion plan AT&T, no thanks.
     
  8. Rafagon

    Rafagon
    Expand Collapse
    Genius
    Gold

    Dec 7, 2011
    814
    Looks like AT&T pissed off enough people that they had to rescind their policy of requiring a shared data plan for FaceTime over cellular!
     
    #7 Rafagon, Nov 9, 2012
    Last edited by a moderator: May 26, 2015
  9. Europa

    Europa
    Expand Collapse
    Moderator
    Senior Moderator

    Dec 12, 2008
    4,512
    Still won't work on unlimited, though. It will work on tiered data plans, and there is no reason for it not to. I can't see any reason, other than greed, to not let people use their 2 or 4 gigabytes of data they are paying for however they want.
     
    #8 Europa, Nov 9, 2012
    Last edited by a moderator: May 26, 2015
  10. Hondamaker

    Hondamaker
    Expand Collapse
    Genius
    Gold

    May 14, 2007
    468
    Looks like I'll be waiting for the jailbreak. I won't give up my unlimited plan, and I would like to use FaceTime over data.
     
  11. Bennyboy

    Bennyboy
    Expand Collapse
    Genius
    Platinum

    Jul 21, 2010
    1,755
    Did someone say jailbreak? Oh, nevermind.
     
  12. Europa

    Europa
    Expand Collapse
    Moderator
    Senior Moderator

    Dec 12, 2008
    4,512
    Still gonna be a while, I think. There is absolute zero jailbreak buzz from the devs on Twitter right now. :unsure:
     
  13. Napoleon PhoneApart

    Napoleon PhoneApart
    Expand Collapse
    Moderator
    Senior Moderator

    Jun 19, 2007
    3,736
    The devs are sitting on it, don't you know? :D
     
  14. Bennyboy

    Bennyboy
    Expand Collapse
    Genius
    Platinum

    Jul 21, 2010
    1,755
    Nothing at all? I was reading not to upgrade to 6.0.1 but too late for me, I already did.
     
  15. Europa

    Europa
    Expand Collapse
    Moderator
    Senior Moderator

    Dec 12, 2008
    4,512
    I updated as soon as it was available. I figured the odds of them realasing a 6.0-only jailbreak weeks (likely) after 6.0.1 came out were slim to none, despite musclenerd recommending staying on 6.0. Now if they were close, I might have stayed put, but 6.0 was pretty buggy so I would have needed more concrete evidence that it was necessary. We'll see, but I'd be very surprised to see a jailbreak for the iPhone 5 that doesn't work on the latest firmware. The last one actually required the latest firmware.
     
  16. fz1dave

    fz1dave
    Expand Collapse
    Member
    Bronze

    Sep 13, 2009
    0
    I've read that Tango has problems with freezing up, and that they require you to upload your entire address book for it to work. Any truth to either of these?
     

Share This Page