Help, I can't send MMS on my iPhone 4

Mthoroughbred

Zealot
Silver
Dec 16, 2008
751
102
43
#1
Hope someone can help me I have had my iPhone 4 on AT&T since release and never had a problem like the one I am having now. This weekend I tried to send a couple of pics to someone and i realized that they didn't go through. All i kept getting was the (!) next to the picture. I sent a pic to my girlfriend same thing and she's on my plan (she has a Nokia Lumia 900). I went and restored the phone..... nothing. Did a network reset..... nothing. I also made sure that my mms was turned under settings>messages>mms on. It just stopped working over night. I'm hoping someone here can help. I'm on firmware 5.1.1.
 

Bennyboy

Genius
Platinum
Jul 21, 2010
14,017
1,756
113
PA
#2
I don't have a solution, I would suggest a restore as new if you are brave enough, but as far as 5.1.1 goes, it's the most disappointing firmware ever from Apple. I've been on it for a month and I hate it. And it's not the phone, I just had a replacement yesterday and even before I restored from backup it was giving me all kinds of problems.

Try a hard reset, restore your network settings with mms turned off then turn it back on again. Good luck.

ps: all my problems are network related, 3G and wifi.
 

psylichon

Genius
Moderator
Oct 31, 2007
16,591
751
113
41
Philly
#3
I'd check in with AT&T before you go through the hassle of restoring as new. Could be something on their end.
 

Mthoroughbred

Zealot
Silver
Dec 16, 2008
751
102
43
#4
Thx guys for trying to help. I'm gonna take the sim card out and place in my friend's phone and see what happens. If it does it on my friend's phone then it's something wrong with the network if it doesn't then I guess it's my phone. If all else fail I'll call AT&T see what they can do.
 

Mthoroughbred

Zealot
Silver
Dec 16, 2008
751
102
43
#5
I placed my girlfriend's sim card in my phone and I could send pictures through MMS with no problems. Then i inserted my sim card in her phone and no luck couldn't send pictures calling AT&T today. I just find it weird that we are both on the same plan and this is happening to just me.
 

psylichon

Genius
Moderator
Oct 31, 2007
16,591
751
113
41
Philly
#6
You should have seen how bad it was when MMS first came to the iPhone. Real touch and go. It's not surprising that AT&T still doesn't have its act together on MMS with the iPhone.
 

Mthoroughbred

Zealot
Silver
Dec 16, 2008
751
102
43
#7
I've had every iPhone except the 4s and I never had a problem like this before
 

Mthoroughbred

Zealot
Silver
Dec 16, 2008
751
102
43
#8
Problem solved! Called AT&T and the system for some weird reason had turned on media content control which was blocking my MMS. Glad that was fixed. Not to give them a plug but they were very helpful.
 
Aug 15, 2011
7
1
1
#9
ATT is always helpful. Its the service itself that blows