Help with slideshow transition speed in iPhoto

radtechy

Contributor
Bronze
Jul 20, 2011
496
41
28
#1
I made a slideshow and with all the pics it's 3:33 runtime so I went to make it faster by sliding it all the way to the rabbit and pressed play and it's not faster. I go back to the options again and it's back in the middle.

Why isn't the speed sticking to the way I set it? The transitions I pick stay just fine
 

Ledsteplin

Genius
Gold
Oct 29, 2013
4,804
982
113
65
Florence, AL
#2
I made a slideshow and with all the pics it's 3:33 runtime so I went to make it faster by sliding it all the way to the rabbit and pressed play and it's not faster. I go back to the options again and it's back in the middle.

Why isn't the speed sticking to the way I set it? The transitions I pick stay just fine
When I turned the slider up from half way to almost to the hare, it sped up from 3 seconds per pic to 2 seconds per pic. When I was done and went back, it was set at half way again. 3 seconds per pic is the norm. That's what the iPhone's photos slide is set on by default. I don't know why yours didn't speed up.
 

radtechy

Contributor
Bronze
Jul 20, 2011
496
41
28
#3
Maybe cause it's that it only shaves off a second I'm not really taking notice? But in theory with the default way it was 3:33 and I took 1 second off each pic for my 44 pic slideshow I should be under 3 mins well I'm not. This is what I don't get
 

Ledsteplin

Genius
Gold
Oct 29, 2013
4,804
982
113
65
Florence, AL
#4
Maybe cause it's that it only shaves off a second I'm not really taking notice? But in theory with the default way it was 3:33 and I took 1 second off each pic for my 44 pic slideshow I should be under 3 mins well I'm not. This is what I don't get
44 pics at 3:33 is almost 5 seconds per pic. Maybe it had been set close to the tortoise.