IMAP Hanging and sucking up battery!

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

Xao

New Member
Jul 21, 2007
1
0
0
#1
Granted, I have several IMAP/E-mail accounts setup on my phone.

I have two standard IMAP accounts (Running dovecot on the server), one Yahoo mail, and one GMail account setup.

This happens quite frequently, that I will go in and check e-mail, it will pull down all the e-mail in my primary (dovecot) e-mail, but it won't update the "time last updated" at the bottom of the page. Also if I try and delete a message it will delete it on the iPhone but not the server.

On top of that, if I try and go to my other IMAP account (dovecot again), it will just sit there saying "Checking mail..." with the spin, there is no activity through Wi-Fi or Edge, just sitting there.

I can hit the "Home" button to go back to the main screen, but the phone will get very warm for the next 15-30 minutes, I think it is still trying to inquiry my mail server but no network activity is taking place. This happens quite frequently.

I think it may be related to multiple computers accessing the e-mail account. I have my desktop always logged into the e-mail account (PM DP2) so it will run my mail rules against it.

I have never had any other issues with multiple computers accessing the same mail box, but I think the built in Mail on the iPhone might be having an issue.

Anyone else experiencing this or know a work around/paramter to change on my IMAP server to prevent this from happening?

Thanks!
 

brinky

New Member
Bronze
Jul 24, 2007
95
0
0
48
Atlanta, Ga
#2
Granted, I have several IMAP/E-mail accounts setup on my phone.

I have two standard IMAP accounts (Running dovecot on the server), one Yahoo mail, and one GMail account setup.

This happens quite frequently, that I will go in and check e-mail, it will pull down all the e-mail in my primary (dovecot) e-mail, but it won't update the "time last updated" at the bottom of the page. Also if I try and delete a message it will delete it on the iPhone but not the server.

On top of that, if I try and go to my other IMAP account (dovecot again), it will just sit there saying "Checking mail..." with the spin, there is no activity through Wi-Fi or Edge, just sitting there.

I can hit the "Home" button to go back to the main screen, but the phone will get very warm for the next 15-30 minutes, I think it is still trying to inquiry my mail server but no network activity is taking place. This happens quite frequently.

I think it may be related to multiple computers accessing the e-mail account. I have my desktop always logged into the e-mail account (PM DP2) so it will run my mail rules against it.

I have never had any other issues with multiple computers accessing the same mail box, but I think the built in Mail on the iPhone might be having an issue.

Anyone else experiencing this or know a work around/paramter to change on my IMAP server to prevent this from happening?

Thanks!
Could it be an issue with either one of they accounts or having multiple accounts checking at the same time? I know it should be, but have you tried disabling all but one account and seeing if you have the same issue, then repeaint with a different account?