MacBook Pro & Logitech C930e video software

MyRichLife

Zealot
Gold
Nov 19, 2009
1,365
49
48
South Florida.
#1
Hey Guys & Ladies,

Can someone tell me how to fix lag when making a video/review with a Logitech C930e webcam. I'm not leaving any open programs running in the background that would cause the lag while I am making the video. I have no idea how to fix this.
 

Europa

Moderator
Senior Moderator
Dec 12, 2008
28,365
5,507
113
Utah
#2
Have you tried it with the built-in iSight camera and iMovie?
 

acosmichippo

Genius
Platinum
Sep 10, 2007
15,384
1,089
113
DC
#3
what do you mean by "lag"? is the video jittery? have an example?
 

chris

Administrator
Administrator
Jun 10, 2006
11,813
1,779
113
Long Island, NY
#6
I wonder if the recording is ok, but the playback is what's giving your problems. If you have the file, try using VLC to play it back. See if it's a problem with the recording or just iMovie choking on it.
 

MyRichLife

Zealot
Gold
Nov 19, 2009
1,365
49
48
South Florida.
#7
I wonder if the recording is ok, but the playback is what's giving your problems. If you have the file, try using VLC to play it back. See if it's a problem with the recording or just iMovie choking on it.
When I use the iSight camera on my laptop iMovie, Photo booth and Quicktime Player works fine but not the Logitech c930e camera. It lags when I hit record the audio and movement is delayed.
 

Europa

Moderator
Senior Moderator
Dec 12, 2008
28,365
5,507
113
Utah
#8
Upgrading to a new MacBook Pro would probably fix the lag, but I would just stick with the iSight camera and iMovie and return the Logitech.
 

MyRichLife

Zealot
Gold
Nov 19, 2009
1,365
49
48
South Florida.
#10
It's a firmware/software issue confirmed by Logitech supposely they are working on a update for the Logitech c930e to work with Mac OS X Maverick.
 

MyRichLife

Zealot
Gold
Nov 19, 2009
1,365
49
48
South Florida.
#11
Found the fix with the help of Apple tech support at the local Apple store the guy claimed it was a glitch in the webcam software from Logitech and now its working great.
 
May 12, 2014
2
0
1
#14
Yes, thanks, I reinstalled the Logitech App - I have a Logitech C930e - MacBookPro 2.66 gHz Intel Core2 Duo…
~D