Maps does not show traffic!

Discussion in 'iOS 6' started by Johnlennon78, Sep 23, 2012.

  1. Johnlennon78

    Johnlennon78 Member
    Bronze

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Likes Received:
    3
    Wow this is amazing! The new ios6 maps app do not show traffic anymore even though I chose " show traffic". I don't know if the fact that I live in Canada has anything to do with it! This sucks!
     
  2. jacobjester

    jacobjester Member
    Bronze

    Joined:
    Sep 20, 2007
    Likes Received:
    5
    It shows traffic different than on Google maps. Instead of a street being red if there is bad traffic, an icon on that stretch of road appears. Maps also only shows traffic in major cities.
     
  3. ZR_Yancy

    ZR_Yancy Genius
    Gold

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Likes Received:
    737
    hmmm...it works for me. When I got stuck in traffic, I just said to Siri, "traffic" and she provided this.

    [​IMG]
     
  4. Johnlennon78

    Johnlennon78 Member
    Bronze

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Likes Received:
    3
    This is what's showing... It does not show traffic.
     

    Attached Files:

  5. ZR_Yancy

    ZR_Yancy Genius
    Gold

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Likes Received:
    737
    It is showing traffic. The yellow means moderate traffic. The red broken lines like on my screen shot means heavy traffic. No color means light traffic.
     
  6. Hondamaker

    Hondamaker Genius
    Gold

    Joined:
    May 14, 2007
    Likes Received:
    638
    Settings>General>Privacy>Location Services>System Services. Enable traffic.
     
  7. Johnlennon78

    Johnlennon78 Member
    Bronze

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Likes Received:
    3
    yes did that. I think it's just my location It does not cover traffics.
     
  8. Kgd0630

    Kgd0630 Contributor
    Bronze

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Likes Received:
    34
    Is it on standard or hybrid when you "pull up" the bottom right corner for settings? Mine does that on hybrid. On standard, it's like it should be.
     
  9. Johnlennon78

    Johnlennon78 Member
    Bronze

    Joined:
    Dec 25, 2011
    Likes Received:
    3
    Yeah it's on standard.. I can choose hide traffic or show traffic but no difference. Here is what it dhows me when I chose show traffic.
     

    Attached Files:

  10. iksn

    iksn Member
    Silver

    Joined:
    Aug 7, 2008
    Likes Received:
    14
    The first day I could not make it show traffic no matter whether it said show traffic or not. I gave up and added google's website icon which does show traffic just like the original app did. After reading this thread I checked again and now it shows the broken red lines which I swear it didn't show originally........? :)
     
  11. jmp316

    jmp316 Evangelist
    Gold

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Likes Received:
    141
    Google Maps showed clear roads as green. Apples's maps just show the road as standard color if there is no traffic on the road, red lines for traffic. It's working, just different than what we're used to.
     

Share This Page