My 3G has stopped GPSing and 3Ging my location

stevetim

New Member
Silver
Jul 20, 2007
606
0
0
#1
well. Here is my first glitch/issue with my 3g.

I can't get it to find me in any apps like LOOPT or even in maps with gps or triangulation.

Off to the Apple store after I did a full restore and reset of all default settings. To top it off went over EVERY menu item to be sure. No luck.

Will report what they say.
 

mlass

Member
Silver
Jun 19, 2007
678
0
16
#2
Has to be a Glitch with something else, because mine went out about 30minutes ago, but I am assumining it will be back up.
 

stevetim

New Member
Silver
Jul 20, 2007
606
0
0
#3
I hope. It's odd all apps won't locate AND GPS won't initialize. where are u at? I'm in Miami for reference.
 

mlass

Member
Silver
Jun 19, 2007
678
0
16
#4
DFW Airport, TX.

Was going good until about 30 minutes ago. Like you said the Apps won't locate now, nor will Maps GPS.
 

stevetim

New Member
Silver
Jul 20, 2007
606
0
0
#5
oh boy if it's widespread Apple is in for some visitors tonight.
 

stevetim

New Member
Silver
Jul 20, 2007
606
0
0
#6
well as soon as I walked into the Apple store and tried locating again it worked. Network issue seems to be the case.
 

mlass

Member
Silver
Jun 19, 2007
678
0
16
#7
Well, I am home for Lunch and GPS is working again after 30 minutes on charger.

What is your battery level at?

Mine was at 20% when GPS didn't work (Thought at first this was an issue until I read your post)

I'll check at work again at 8
 

Tex

New Member
Silver
Jul 15, 2008
821
0
0
Philly
#8
definitely not a battery related issue.....I am well below 20% level and it still works. Sounds like a network issue for sure.
 

damstr

Member
Bronze
Jul 2, 2007
133
1
18
#9
Yeah mine isn't working at the moment. Tried about 10 mins ago and it wasn't doing anything. lol
 

mlass

Member
Silver
Jun 19, 2007
678
0
16
#10
I left my phone home at lunch, but I am unable to access APPs again because GPS inop again.
 

stevetim

New Member
Silver
Jul 20, 2007
606
0
0
#11
The services went down on a nearly full battery.

After being plugged in the battery was then again definitely full, post restore.

Ya, just a network issue because it hasn't stopped working again.