NES.app now does sound automatically; allows dragging between buttons A and B

Welcome to our Community
Wanting to join the rest of our members? Feel free to sign up today.
Sign up

wildonrio

New Member
Gold
Jul 4, 2007
2,002
6
0
Provo, UT
#1
Read about it here. With the new version (Version 0.99.07), the sound will now work without having to disable mediaserverd in Terminal. You DO have to edit one file, but you only have to do it once.

1. Navigate to /System/Library/LaunchDaemons/coreaudiod.plist using Manzana, iBrickr, WinSCP, or the like. Find the part that looks like this:
<key>ProgramArguments</key>
<array>
<string>/usr/sbin/mediaserverd</string>
</array>
<key>OnDemand</key>
<false/>

Now just change that last <false/> to <true/>, reboot, and you're done! Sound will now work automatically every time you play, and you can still receive calls with sound while playing.

If you don't know how to edit files, the programmar already created an edited file for you. You can just download the package via the link above and look for the file coreaudiod.plist. Now just put it in
System/Library/LaunchDaemons/ and overwrite the old coreaudiod.plist.

If you need more specific instructions, let me know. This is just a quick summary.

As I am posting this, the update (
Version 0.99.07) is not yet available at http://pxl.ibrickr.com/ or via the Installer.app, but I'm sure it will be in both of those places shortly :)

To note: This version also lets you drag your fingers to any of the buttons without problems.

EDIT: These instructions used to say </true> instead of <true/> which is why people had problems. They should be correct now.

ANOTHER IMPORTANT EDIT: This guy does his updates way too quick! Now he has version
"1.00_RC1" which does everything I just said automatically! Good riddens.
 

wildonrio

New Member
Gold
Jul 4, 2007
2,002
6
0
Provo, UT
#11
I am still not getting sound. Is there anything else we have to do? Has this worked for anyone?
Did you try replacing the coreaudiod.plist file with the one included in the package instead of doing the editing yourself? I'd love to help more but I can't try this until I get home tonight after work :)
 

paintdude258

Member
Bronze
Jul 5, 2007
50
0
6
#17
I downloaded the new nes 0.99.07 version, and i have sound but everything is now laggy. what did i do wrong? and how do i get the new 1.00... version because i have the file downloaded from the guys site but i don't know how to upload it through ibrikr


EDIT: nvm, i had to delete my saved game data from my old nes version! now it works fine with sound!