Problems with Springtomize 2?

Discussion in 'Cydia Apps' started by kriknosretep, Feb 5, 2013.

  1. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Is anyone else experiencing trouble with Springtomize 2?

    I'm using an iPhone 4S on iOS 6.1 and ever since installing Springtomize 2, my SpringBoard constantly crashes and goes into safe mode. If I uninstall Springtomize 2, the problem stops.

    I also have an iPad 3 on iOS 6 and Springtomize 2 is working perfectly on it.

    My jailbreak went flawlessly. I have had a ton of trouble downloading Springtomize 2. I keep getting HTTP errors from BigBoss. But I've uninstalled and reinstalled the app multiple times and continue to have the same issue.

    Hoping I don't need to restore and re-jailbreak. I can't imagine that's the issue.

    Any help would be appreciated.

    Thank you!

    Kirk
     
  2. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,523
    I just had my first SB crash since jailbreaking yesterday. I do have Springtomize 2 installed. You don't need to restore. If it is the Springtomize that's causing it, uninstalling it will fix the problem. You can report it to the developer if you're pretty sure it's the cause.
     
  3. up10ad

    up10ad Genius
    Gold

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Likes Received:
    458
    The only issue I am having with it is the Icons. I can change the icon sizes on the screen and in the dock and in the App Switcher. I can also change the number of icons on screen and in the doc, but not in the App Switcher. Other App switcher settings work like Disabling Paging but I always have only 4 icons, even when set to seven. Hhmmm

    iPhone 5 iOS 6.1
     
  4. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Are you on a 4S or a 5? I wonder if the iPhone model is causing an issue. Like I said, I'm having no issue at all with my iPad 3.

    Kirk
     
  5. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Same question: which iPhone model are you using?
     
  6. up10ad

    up10ad Genius
    Gold

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Likes Received:
    458
    Edited...iPhone 5 iOS 6.1 I've looked for other possible interfering apps but have few installed yet. Nothing that impacts App Switcher or Dock.
     
  7. Melissa Seims

    Melissa Seims New Member

    Joined:
    Feb 5, 2013
    Likes Received:
    0
    Hello I too am having the same issue on a 4S. Please let us know if you find a solution.

    I have also messed with uninstalling other packages incase of a conflict - but no joy so far.

    In safe mode if I open springtomize settings and disable it all is fine with my 4s but the minute I enable and respring I go straight into safe mode :(

    Melissa




     
  8. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Yeh, see I think that's the problem. It seems to be that it's people with the 4S that are having the problem. Thanks for the info!
     
  9. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Hopefully they'll fix it soon, Melissa. It's obviously a problem with the 4S.
     
  10. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,523
    I doubt it's just the 4S. It's more likely that it's a general 6.x incompatibly. Have you ran Crash Reporter and does it list Springtomize?
    iPhone 5 on 6.1.
     
  11. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Thanks, Europa. It has to be an iPhone 4S issue.

    I sent the developer a Tweet. Hopefully he knows about it by now. I can't imagine that he doesn't.

    Kirk
     
  12. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,523
    Why are you certain it only affects the 4S? Be sure to include your crash log and syslog along with a description of the problem.
     
  13. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Because
    Because everybody I've asked that says it's working tells me that they have an iPhone 5. Conversely, everyone who I've talked to that says it's crashing seems to have a 4S. Obviously it isn't conclusive, but it sure is a good hint.

    I have no idea whatsoever how to include a crash log or a syslog.

    Kirk
     
  14. Napoleon PhoneApart

    Senior Moderator

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Likes Received:
    4,476
    Can't do five columns or more than four icons in the dock yet with Springtomize and I'm on a 5 running 6.1.
     
  15. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Sorry...I didn't see this. How do I run Crash Reporter?

    As you can tell, my technical knowledge with this stuff is, shall we say, limited.

    Kirk
     
  16. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,523
    It could also be incompatible with another app on your phone. There is an app in Cydia called Crash Reporter. It lists which apps and tweaks are causing a problems. The devs requests these crash logs along with a description of a problem when you contact them.
     
  17. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    Okay. I'll download it and see what it tells me.
     
  18. kriknosretep

    kriknosretep Member
    Bronze

    Joined:
    Feb 27, 2010
    Likes Received:
    1
    It showed me that SpringBoard has crashed 12 times--that's about right, but doesn't list a primary, secondary or tertiary "suspect."

    Kirk
     
  19. Kadelic

    Kadelic Genius
    Gold

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Likes Received:
    1,646

    The only problem I'm having with Springtomize 2 on my 4S is that the alarm clock status bar icon doesn't hide when it's supposed to. It was the same way on iOS5 too. :rolleyes:
     
  20. Bobby Edgar

    Bobby Edgar New Member

    Joined:
    Feb 5, 2013
    Likes Received:
    0
    It DEFINITELY is not just the 4S. I am having the issue on both my iPhone 5 and iPad 4. I thought that changing it from docking 5 icons to 4 would fix it but that did not do it.
     

Share This Page