Safari, Instagram videos buffer since jailbreaking iPhone 6

Discussion in 'iPhone Jailbreak' started by ironlungakc, Nov 15, 2014.

  1. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    iPhone 6 that I have jailbroke.
    Since then, whenever I try to load a video (from safari or Instagram) it buffers like crazy or won't play at all.
    Any thoughts?
     
  2. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Try resetting your network settings.
     
  3. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    Ok. Sorry. How do I do that???? Lol.
     
  4. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    Thanks Europa. I was hoping to get your reply.
     
  5. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    In the Settings app, go to General > Reset > Reset Network Settings
     
  6. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    Tried it. No significant improvement.
    Even a 6 sec video clip from bleacher report has trouble playing. This sucks!
    Any other ideas? Or should I just start slowly deleting Cydia tweaks?
     
  7. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    List your Cydia installs first. We might be able to find a culprit. Do you have any video tweaks from Cydia installed?
     
  8. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    I have deleted a few things to try to find the culprit.
    Now I have springtomize, mywi, fake carrier, f.lux, activator.
    I recently deleted callbar and turned off a bunch of tweaks on springtomize.
    I'm desperate. I don't want to remove cydia but I think I might have to.
     
  9. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Does it work in safe mode? If so, go back out of safe mode and remove all of your tweaks and test it. If it still works, start adding them back one by one testing in between. Do not remove Cydia.

    http://www.iphonefaq.org/archives/973277


     
  10. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    I put it in safe mode and speed is the same.
    0.55 Mbps.
    What would u suggest now?
     
  11. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    Just did some speed test. It looks like it's normal with wifi (35 Mbps) but without wifi it's 0.5?
     
  12. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    If it does the same thing in safe mode, removing the tweaks may not fix it. Try resetting all settings.
     
  13. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    Do I need to back up the phone before that?
     
  14. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Always keep your phone backed up. In this case, however, you're going to have to put the settings back in manually. It shouldn't take more than ten minutes.
     
  15. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    ok...i tried it and no success.
    i then restored my phone as a new phone and tested the speed and still the same.
    i did crack my original iPhone 6 and got a 'new' one as a replacement (Apple care)...maybe I got a lemon???
     
  16. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Does this happen on WiFi and cellular? How are your speed tests?
     
  17. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    just cellular (speed about 0.5)
    on wifi its fine (31-33)
     
  18. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    ok...so I removed cydia and everything, and within a day, the speed returned to normal.
    So then I JB the phone again two weeks ago. everything was going fine, normal download speeds until today. Now I am having the same problems with download speed of 0.5 on cellular. I haven't installed or updated any JB apps/tweaks in this time. I have the following on my phone
    iPod touch secure
    mew seek
    springtomize

    Europa or anyone else, can you help me or give me some suggestions?
     
  19. Europa

    Europa Moderator
    Senior Moderator

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Likes Received:
    5,443
    Are you on an unlimited plan and getting throttled by AT&T?
     
  20. ironlungakc

    ironlungakc Member
    Bronze

    Joined:
    Aug 26, 2007
    Likes Received:
    0
    I do have att unlimited plan.
    What do you mean throttled?
     

Share This Page