Won't sync with iTunes

Discussion in 'iPhone 4S' started by BrownDog, May 12, 2012.

  1. BrownDog

    BrownDog New Member

    Joined:
    May 12, 2012
    Likes Received:
    0
    Hi,
    I recently upgraded iTunes to the latest version on my PC, . . . and my iPhone will now not sync with iTunes. The iPhone does not show up within iTunes at all.
    (Windows XP Pro V5.1 SP3)

    At the time, my iPhones iOS was out of date - it is now Ver 5.1.1 But this didn't help.

    I have also totally uninstalled iTunes and downloaded/installed the latest Ver 10.6.1.7 But this hasn't helped either.

    It now also appears that the iPhone charges very slowly via a proven USB port. And now, when plugging the iPhone in the PC responds with a "low, double tone" indicating some kind of problem !

    Hope you can help – Noel
     
    #1 BrownDog, May 12, 2012
    Last edited by a moderator: Jul 23, 2014
  2. owieh

    owieh Contributor
    Bronze

    Joined:
    Jul 15, 2010
    Likes Received:
    60
    Try with a different USB port, if it still persists check the data cable for any damage... I used to have a similar issue that seemed to have been caused by a frayed data cable.
     
  3. BrownDog

    BrownDog New Member

    Joined:
    May 12, 2012
    Likes Received:
    0
    Hi Owieh,
    Thanks for your suggestion, but no luck. I've tried several cables and other USB ports on the PC, with the same result - does not detect correctly and charges very slowly. And as I mentioned above, when plugging the iPhone in, the PC responds with a "low, double tone", but no visual indication of any fault.
    When using one of the suspect cables with a car charger, the iPhone charges normally. I've also tried the cable and iPhone on another PC at work, and it detects and charges normally.

    I'm going to try and re-install the USB drivers . . . .
     
  4. jmp316

    jmp316 Evangelist
    Gold

    Joined:
    Jul 10, 2008
    Likes Received:
    141
    Might want to try a soft reset and/or hard reset on the phone and try again. That usually does the trick for me...
     

Share This Page